Ndongo, és el meu heroi

33 aniversario Panteras Negras España 1986-2019 
Ndongo, és el nostre heroi 


Abuy Nfubea 


¡Akie chico!
Ara que està de moda parlar de referències negres, sempre he dit que els cimarrones no necessitem de referents fabricats pel capitalisme i el consumisme. Aquesta nit vull parlar i enviar una forta salutació i abraçada revolucionari amb molts petons al meu germà i camarada que està en la memòria col·lectiva dels Black Panther i que encara no ha desaparegut. Potser per a vostès Ndongo és només un músic, un bon músic per a mi és un heroi de la revolució que junts vam fer. Ha estat una de les meves referències més importants, un exemple de coherència i honestidat. Des de nen encara que era l'únic negre en el col·legi sempre va ser un negre amb consciència mai va ser un tio Tom va ser el mes honest entregardo dels combatents al març de 1997. Com els grans personatges Ndongo no va voler ser un heroi, això és per als traïdors i Tio Toms . Ell va lluitar per una societat lliure per viure des de l'anarquia i no hi hagi poders que ens dominin i sotmetin als negres que és molt diferent.

El context històric de la Revolució Panafricanista, les quals no s'assolien sense la lluita, ens donen la legitimitat a i a Ndongo, per haver actuat d'una manera o una altra. No només això, Ndongo, malgrat la seva humilitat va ser l'heroi del poble i la joventut negra, de la classe obrera i de la lluita per la llibertat africana. La revolució del Black Power, que encara a dia d'avui molts anhelem aconseguir. Rebutgem la crisi de l'elit intel·lectual negra. I encara a dia d'avui segueix així. Jo ja vaig conèixer a Ndongo des de 1992 durant la campanya de boikot a les Jocs Olímpics però va ser a traves del seu pare que era un home molt respectat a la Comunitat Negra ecuatoguinea, Sr Abaga. Potser no ha tingut una projecció nacional en un veritable idolo aconsegueix organitzar des Ginardó la lluita antifeixista. Des de molt petit les seves caracter el van empènyer cap a la llibertat, amb una perspectiva oberta a un canvi de paradigma, una forma d'entendre la política a favor de la majoria i no a favor de la minories oligàrquiques en un moment en que els negres tenien por de manifestar el seu desig de ser lliure, el que va elevar el nivell de consciència i organitzatiu. Des de la fundació dels Panteres a Barcelona el 1994, Ndongo aviat es va convertir en un dels militants de major impacte i exemple, i encara que no freqüentava el Jambori, sinó els garitos centres socials d'ambients llibertaris en la qual els germans es van identificar amb ell. 

Al llarg d'aquests 33 anys les seves aportacions la nacionalisme revolucionari, Ndongo em ha donat peu a muchs reflexions i olucionaria que dóna peu a molts comentaris en síntesi és la forma en què té un poble oprimit com el negre de pensar la seva identida nacional africana, tota Àfrica - No creiem en les falses fronteres de l'imperialisme- des d'una perspectiva revolucionària, i les seves influències en el meu van ser el contingut teòric i l'exemple personal d'honestedat i combat del panafricanisme revolucionari en moments decisius per a la formació dels Panteres Negres dos moments corresponen a 4 discussions molt fortes que hi va haver a el moviment, la primera correspon a la discussió amb MAN, la segona amb EFA i que va donar pas al OEUA, la tercera l'escissió que va donar pas a APN a Madrid i la tercera durant l'assassinat de Aliu i el desallotjament de la Pau. Veiem com a partir d'ahi es va començar a crear una mirada i front de lluita o moviment d'alliberament i gràcies als seus ensenyaments i sobretot els seus fets

     Gran calia ens has els ous ben posats, i dir quantes veritats juntes sense por. Els nazis havien pres la ciutat de Terrassa aterizando i agarediendo als immigrants amb el silenci del consisterio de corbacho, la policia i els mitjans que els seguien cridant tribus urbanes que ningú sabia amb certesa pel costat que es decantaria, organitzats en comitès de defensa de barriada, disposats a combatre. Ndong va ser bàsicament un pencaire un obrer i aquesta és la seva principal virtut, característiques i el que deia el creia. Gràcies a les influències llibertàries de Ndongo es van sumar termes i coses que amb els anys es van convertir en coses centrals del panafricanisme avui. Es comprometia a la comissió on la creixent multitud de joves negres reclamava combatre, tot esperant l'oportunitat, simpatitzant al Jambori que si permanència atrinxerada.

La lluita llibertària ha anat mutant i incorporant noves sensibilitats, com el moviment okupa, va sortir a la palestra va recollir la reivindicacions del moviment negre Ndongo va fer una apostaciones que avui són factors psistivo sindicalisme anarquista coincideix amb un moment en què es reconeixen elements de tradició llibertària allà on aquest moviment negre va quallar amb més força després una altra aportació de Ndongo és la lluita social. Per a alguns això és invisible o irreconeixible. Perquè gràcies a l'exemple i coherència de Ndongo un front panafricanista que és molt plural en l'ideològic avui ningú discuteix que l'esclavitud és un crim de lesa humanitat, o que el pèl natural la bellesa de las donas és part de l'ofensiva de lluita afro, que els manters no són una amenaça sinó creadors de riquesa i ningú discuteix que el racisme és institucional, que els CIES són camps de concentració i això el que demostra és que aquells valors que alguns dels panafricanistas, portem sembrant 40 anys en aquest país i altres països del món són avui vigents a això se l'anomena hegemonia, aquesta és la nostra fortalesa perquè la primera revolució és la revolució dels valors, sinó canvien els valors no hi ha revolució possible i els nostres valors s'estan fent hegenòmics. 

Akiba Ndongo

Comentarios

  1. una societat lliure per viure des de l Anarkia...........grande n dong

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Convención Panafricanista 2023 -- NI FRANCO NI CFA -- 4 Noviembre -- Escola del IGOP -- Barcelona

THE BLACK PANTHERS PARTY IN SPAIN 1986-2014

PANTERAS NEGRAS ZARAGOZA