curso de verano Panteras Negras 2019


www.malcolmgarveyuniversity.com 


 CURS D'ESTIU
African-descendant decade Declaration UN Decenio 
 13 SEPTIEMBE 18:00H
  ticket  5€


seminari
Dr. Arcelin i el Nou Partit dels Panteres Negres d'Espanya 1986-2019

Keynote Speaker: 
Dr. Abuy Nfubea 
(periodista, cofundador activista del partit i professor del mestre Panafricanisme, Black Power i afrofeminisme de www.malcolmgarveyuniversity.com)

Mc: 
Teresa Barrionuevo  
(activista social i presentadora de La Zurdatv)

Dr. Johna Fernandez
Profesor Universidad CUNI New York



matricula LlocCenter Afro Colibantan calle Calabria 142 metro urgel Barcelona 

Fundación Vida Grupo Ecológico Verde- ECOSOC- Malcolm Garvey University -La Zurda TV -Uhuru Afrika Tv - Calibantan -FOJA Barcelona - La directa



Introducció

Durant la transició després de la mort de Franco, l'Estat espanyol va alterar bruscament el seu paradigma presentant-se davant la Unió Europea com una societat només de blancs i homogènia, negant la seva responsabilitat històrica amb l´esclavistud i colonialisme al Marroc, Sefarad, Guinea Equatorial i Iberoamèrica; com a conseqüència d'aquest racisme institucional, naixerà les lluites dels treballadors immigrants contra la primera llei d'estrangeria a 1985 amb grups como AEME, AISE, AMPAE, Riebapua  i MALEVA. Sorgeix aquí la impunitat del terrorisme racista. Com a resposta, a Madrid emergirà amb força el despertar de la consciència negra Black Power, amb les influències ideològiques de Malcolm X i el Dr Huey P Newton, grups com el canari MPAIC i els afromericans Panteres Negres així com la lluites Anti Apartheid a la figura de Winnie Mandikezala i la revista Àfrica Negra. Van a ser estudiants organitzads entorn a l'Hip-Hop de grups com Public Enemy, Africa Islam, Schoolly D o Àfrica Bambata.

 Després d'una conferència al col·legi Major Ntra. Sra. De l'Àfrica del premi Nobel de literatura nigerià Wole Soyinka el 1986, un grup d'aquests estudiants encapçalats per Marcelino Bondjale i recolzats per l'escriptora Raquel Ilombe, en resposta a l'assassinat per part del Govern de Peter Botha del poeta sud-africà Julius Moloise, va assaltar l'ambaixada de Sud-àfrica a Madrid. Per donar suport als represaliats es crear la Plataforma  Revolucionari de Solidaritat amb el poeple Africa a la qual sumen les principals germandats de Madrid com Los Colours,  Simplemente hermanosFrente Afro, Radical Black Power. Mesos abans de la sortida de Mandela de la presó el 1990 a aquest clima d'impunitat del terrorisme nazi de grups feixistes als quals la premsa eurocèntrica diu "tribus urbanes" cometen els atemptats més sonat van ser l'assassinat de la dominicana Lucrecia Pérez i el jove esquerrà català Guillem Agulló, en aquest context un grup d'activistes negres vinculats a la discoteca Stones de Torrejón, a l'SHARP s'escindeixen del Moviment Free Mandela, llancen el manifest: "Panteres Negres, cap agressió sense resposta, la lluita continua", i funden l'octubre de 1990 al campus de la Universitat Laboral d'Alcalá la secció espanyola del Nou Partit dels Panteres Negres. Ràpidament s'estendran a totes les grans ciutats de l'Estat com Bilbao, Fuenlabrada, Madrid, Alacant, Lleó, València, Saragossa etc ...A Barcelona, sorgeix en 1992 com a estratègia per garantir la protecció i integritat física del metge i polític haitià i membre de la direcció del PSC, Dr. Arcelin, amenaçat de mort per la seva campanya de boikot a les olimpíades de Barcelona 92 ​​en exigència de l'alliberament d'un negre -ser humà -disecat en un museu de Banyoles.









 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Convención Panafricanista 2023 -- NI FRANCO NI CFA -- 4 Noviembre -- Escola del IGOP -- Barcelona

THE BLACK PANTHERS PARTY IN SPAIN 1986-2014

PANTERAS NEGRAS ZARAGOZA